top of page
  • Binnur Kayabey (CPEC, ACC)

Benim Koçluk Hikayem

Binnur Kayabey (CPEC, ACC)


Her insanın hayatı süresince yaşadığı farklı döngüler vardır ya .. İşte ben de onlardan birini yaşarken, karşılaştığım “koçluk” mecrası hayatımda ciddi bir etki yarattı.

Bu etkinin ışığında oluşan “merak” duygumun peşinden giderek profesyonel koçluk eğitimleri almaya başladığımda, kendime doğru da bir yolculuğu başlattığımın farkına varmıştım. Uzun ve derin bir yolculuk..

Yıllardır sermaye piyasalarında çalışmış, gayet analitik, sonuç, sürat ve performans odaklı biri olarak, var olan engellerimin, kapısını sıkıca kilitlediğim odalarımın farkına varmak, beni şaşırttığı kadar çok da heyecanlandırdı.

Heyecanımın peşinden gitmeye karar vermem zor olmadı tabii : ) İnsan canlısının müthiş potansiyelini, hayatının her alanında ortaya koymasına şahitlik etmek harika bir duygu..

Kitaplarından birini okuduğum andan itibaren, hayatta karşılaşılan her türlü zorluğun üstesinden gelebilme gücünü gösteren güçlü bir örnek olduğunu düşündüğüm Avusturyalı psikiyatr Viktor Frankl’ın da dediği gibi “İnsan potansiyelini en yüksek noktaya çıkarmak istiyorsak, ilk önce bunun varlığına inanmamız gerekir.“ Ben de çok inanıyorum.

Daha çok anlamaya odaklanmak, sürat yapmaya çalışmak değil de karşındakinin süratine uyumlanmak, yargılardan, değerlendirmelerden, kararlardan uzaklaşarak o anda kalabilmek, suskunlukları bile dinlemek için alan açmak, benim için ilk başlarda zorlayıcı olsa da, inancım ve bu yolda aldığım güçlü destekler çok yardımcı oldu.

Bu güçlü desteklerden biri de Eternal Coaching & Mentoring Academy, İleri Düzey Koçluk Programı idi. Akademinin kıymetli liderlerinden aldığımız eğitim, mentorluk ve süpervizyonların koçluk varlığıma katkısı büyük.

Bu vesile ile; bilgi ve tecrübelerini büyük bir destekle paylaşan, ışık tutan Eternal Coaching & Mentoring Academy kurucuları ve Fakülte Liderleri Dilek Yıldırım ve Meltem Şakarcan 'a , bu programdaki tüm destekleri için "Öncüler" grubundaki tüm koç arkadaşlarıma ve tabii ki hayatlarına bir dönem de olsa eşlik etme şansı bulduğum tüm danışanlarıma en derin teşekkürlerimi sunuyorum.

Yola da, yolculuğa da devam ..





5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page